Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/3 7.00 ΝΟΜΙΚΗ


ΘΕΜΑ: Ανακατατάξεις και πόλεμοι στην σκιά

Ιμπεριαλιστικών Ανταγωνισμών και Εθνοτικών Αντιθέσεων

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τροφοδοτώντας την συζήτηση και την ανασφάλεια. Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί, σε μια περιοχή όπου όλες οι μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσία έχουν συμφέροντα και διεκδικούν ρόλο ρυθμιστή, αλληλοδιαπλέκονται με τις επικίνδυνες εθνοτικές αντιθέσεις συνθέτοντας ξανά το τοπίο του πολέμου και της εθνοκάθαρσης.

Ήδη οι συνέπειες κάνουν την εμφάνιση τους στο Βόρειο Ιράκ με την εισβολή του Τουρκικού στρατού, στην Παλαιστίνη με τις ισραηλινές απειλές Ολοκαυτώματος εναντίον του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Καθώς ολόκληρη η Νοτιοανατολική Ευρώπη μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα, η ανησυχία διάσπασης των κρατών επεκτείνεται στις χώρες του Καυκάσου, αλλά και στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις (Ισπανία, Βέλγιο). Η Αφρική φλέγεται, ο Ευρωστρατός επεμβαίνει.

Η Νέα Καπιταλιστική-Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων μόνο με την ειρήνη δεν ταυτίζεται.

Η παγκόσμια τρομοκράτηση των τάσεων αμφισβήτησης που ονομάστηκε «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» κλιμακώνεται. ΝΑΤΟ και NFR (Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ), ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και HELBROK (Τακτικός Σχηματισμός Ευρωστρατού Βαλκανίων) είναι οι διεθνείς χωροφύλακες, εγγυητές των χαλύβδινων νόμων της Αγοράς και των επιμέρους συμφερόντων. Αυτή είναι η πολεμική και αυταρχική όψη της νέας παγκόσμιας μοιρασιάς του πλούτου, της καθυπόταξης των εργαζομένων και της ιστορικά πρωτόγνωρης εκμετάλλευσης τους.

Συμμέτοχος στο έγκλημα και οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Δήλωσαν και δηλώνουν παρόν σε όλες τις επεμβάσεις, έστειλαν παντού στρατό κατοχής, στο όνομα της αναγνώρισης ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης. Το ζήτημα του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι στοιχείο αυτής της επιθετικής πολιτικής.

Οι παραπάνω εξελίξεις απαιτούν μια πιο οργανωμένη προσέγγιση από το αντιπολεμικό κίνημα των χαρακτηριστικών του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, της θέσης του έθνους-κράτους στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, το ρόλο των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συχνά αποτελούν αφορμές «ειρηνευτικών» πολέμων.

Κυρίως όμως μας υποχρεώνουν να αναζητήσουμε νέους τρόπους προσέγγισης της κατακερματισμένης εργατικής τάξης, το σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα που θα ενώσει και θα καθοδηγήσει την κοινή πάλη.

Σε αυτή την απόπειρα θα μας βοηθήσουν αγωνιστές και πολιτικοί αναλυτές, πανεπιστημιακοί που εκτίθενται και καινοτομούν, αλλά και άνθρωποι της μαχόμενης δημοσιογραφίας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των πολεμικών αναμετρήσεων:
  • ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ( ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)
  • Γιάννης Αγγέλης, οικονομικός συντάκτης Κ. Ελευθεροτυπίας.
  • Γιώργος Κοίλιαρης, πολεμικός ανταποκριτής
  • Πέτρος Παπακωνσταντίνου, πολιτικός αναλυτής-συγγραφέας.
  • Γιώργος Παυλόπουλος, πολιτικός αναλυτής.
  • Άρης Χατζηστεφάνου, υπεύθυνος εκπομπής Infowar ΣΚΑΪ-ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη
  • Δημήτρης Χριστόπουλος, Λέκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του Κέντρου Μελετών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ).

Η Εκδήλωση-Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28/03/08, στις 7.00 μ.μ. στη Νομική Σχολή (αίθουσα 16, 7ος όροφος).

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: