Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ...

"Πολιτική απόφαση με σαφήνεια στους στόχους, ώστε να γίνεται ξεκάθαρη η αντίθεση στο δικομματισμό και η προοπτική για τις ευρύτερες ανακατατάξεις, που θα καταστήσουν δυνατή μια διακυβέρνηση με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά, είναι ο στόχος του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΝ."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 9/2/2008


ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ...
Στην αρχή σκεφτήκαμε να απαντήσουμε πολιτικα. Να πούμε αν στις σημερινές συνθήκες μπορεί να θεωρούνται εφικτοί οι στόχοι μιας πραγματικής αριστερής διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης που θα την απαιτεί βεβαίως το μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας των εργαζόμενων και της νεολαίας. Αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι βλέπει κάτι ανάλογο. Πρός το παρόν. Στα πλαίσια της αστικής διακυβέρνησης και της κρίσης του σημερινού πολιτικού συστήματος (δικομματικού) από τις δημοσκοπήσεις (χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι τις εμπιστευόμαστε) καταγράφεται μια μικρή αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ε και λοιπόν; Έτσι απλά θα σκεφτεί κάθε αριστερός που ξέρει ότι τις ανατροπές δεν τις προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τις επιβάλλει η κοινωνία, το κίνημα. Υπάρχουν σήμερα αυτές οι συγκεκριμένες συνθήκες; Όχι δεν υπάρχουν. Μήπως θα τις πυροδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Από την εποχή του 3% , τις εκλογές του 5% και μέχρι σήμερα με την αύξηση στο 8 ή και στο 10% ενδεχομένως μπορεί νκανείς να ισχυριστεί ότι έχουν μεταβληθεί οι αντικειμενικές συνθήκες με όρους κινήματος;
Εκτός κι άν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι το ζητούμενο...

"Σιγά σιγά το γήπεδο άδειαζε, οι νεολαίοι «τραβούσαν» απέναντι στο μπόουλινγκ και στο cine, οι μεγαλύτεροι για ταβέρνες και μεγάλες πίστες, έχοντας δώσει το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα στην κοπέλα που παρουσίαζε στη νοηματική γλώσσα τις ομιλίες" ***
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 10/2/2008

***Η απογείωση του lifestyle και του marketing (επιεικώς). Δεν είθελαν να αφήσουν στο σκοτάδι τους κωφάλαλους αφού όλη η υπόλοιπη κοινωνία "άκουγε" με αγωνία τις προτάσεις της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πάμε να τα ξεφτιλίσουμε όλα…
Εντάξει, μπορεί και να είναι ουτοπικά όλα αυτά. Αλλά εμένα μου αρέσει να ακούω ανθρώπους καθαρούς που έχουν όνειρα να κάνουν κάτι καλό σ’αυτή τη χώρα. Θα μου πεις ‘πώς ξέρω ότι είναι καθαροί’. Ε δεν το ξέρω, αλλά μέχρι να ακουστεί κάτι και γι’αυτούς είναι αθώοι… Δηλαδή εσένα θα σε ευχαριστούσε να άκουγες ένα ηττοπαθές ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει για το πώς θα εξακολουθήσει τα επόμενα 20 χρόνια να παίρνει ένα 3% για να μπαίνει στη βουλή? Τα μεγάλα επιτεύγματα ιστορικά έγιναν από αυτούς που είχαν όνειρα που οι άλλοι θεωρούσαν απραγματοποίητα. Και δε λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει σίγουρα κάτι, αλλά η προσπάθεια δεν είναι κακή εξαρχής… Θεωρώ όλα τα σχόλια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κακόβουλα από αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα! Και ναι, εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια οι αντικειμενικές συνθήκες είναι οι καλύτερες. Δυστυχώς ούτε εγώ είμαι πολύ αισιόδοξη ότι ο δικομματισμός κατέρρευσε, αλλά μου αρέσει που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τα πάνω του έστω και προσωρινά. Πρέπει να τρομάξουν κάποιοι μπας και αλλάξει τίποτα.
Και δεν καταλαβαίνω ούτε το σχόλιο για τους ‘νεολαίους’. Στην Ελλάδα του 2008 ζούνε τα παιδιά. Πού ήθελες να πάνε? Να συγκεντρωθούνε σε κανένα στέκι για να διαβάσουνε Μαρξ???
Τελοσπάντων, κλείνω λέγοντας ότι δεν ελπίζω και πολλά, απλώς τα σχόλια τέτοιου στυλ τα βρίσκω επιεικώς κακόβουλα. Αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα, είστε ελεύθερος να το κάνετε. Το να ισοπεδώνετε όμως τα πάντα με το υφάκι του σοφού γέρου ότι του πιτσιρικά του Τσίπρα πήραν τα μυαλά του αέρα και η Ελλάδα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, μόνο καχύποπτη μπορούν να με κάνουν. Θα ήθελα πολύ ν’ακούσω εσείς τι έχετε να προτείνετε. Καραμανλή? Ντόρα? Γιωργάκη? Βενιζέλο? Μήπως αυτοί που δεν είναι ουτοπιστές αλλά πραγματιστές πρόκειται ποτέ να αλλάξουν ουσιαστικά κάτι? Χαχα… Καλό. Το άλλο με το Τοτό το έχεις ακούσει?
Καταλαβαίνω ότι το άρθρο δεν είναι δικό σας, δεν ξέρω βέβαια αν συμφωνείτε με αυτό. Ως ανένταχτοι μπορεί και να συμφωνείτε. Ούτε εγώ ανήκω πουθενά, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρώ θετικό στοιχείο. Δείχνει τουλάχιστον ότι υπάρχει μια τάση ο κόσμος να σταματήσει να ψηφίζει μόνο και μόνο για να 'βολευτεί'. Τώρα για το αν μέσω εκλογών μπορεί ποτέ να αλλάξει ουσιαστικά κάτι, αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, και δε θά'θελα να σας κουράσω άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΕΑΝ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ (εγω διαφωνώ) ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Εάν οι εκλογές (μόνο)μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, τότε σίγουρα θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν πρόκειται να ανατραπεί απο πολυδιαφημισμένους αντιπροσώπους (και τύπου Τσίπρα) αλλά μόνο όταν εμείς αποφασ΄σιουμε να εκπροσωπήσουμε τους εαυτούς μας και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Ανώνυμος είπε...

'Εάν οι εκλογές (μόνο)μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, τότε σίγουρα θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ'

Συμφωνώ σ'αυτό. Απλώς λέω ότι μου δίνει έστω ένα ίχνος ελπίδας το να βλέπω να μειώνεται η δύναμη των 2 μεγάλων κομμάτων, γιατί η αλλαζονία τους τόσα χρόνια πηγάζει από την αυτοπεποίθησή τους ότι όσο και να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, αυτοί θα συνεχίσουν να τους ψηφίζουν.

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, το 1993 δούλευα σε κάποια εταιρεία γκαλοπάκιας. Εταιρεία με μεγάλα κονέ που τα παιρνε από πολλές μεριές.
Κάποια στιγμή λοιπόν όταν ήταν να αλλάξει το σκηνικό είχαμε τρελλαθεί στα γκάλοπ (που παράγγελναν διάφοροι : κόμματα, άτομα, χρηματοδότες, ακόμα και ξένοι κλπ. Γενικά μπουρδέλο). Στην συνήθη ερώτηση "ποιός..." το επίκεντρο ήταν πάντα "ένα νέο κόμμα", "ένας νέος ...". Τόσο που πίστεψα ότι ο Σαμαράς θα έπαιρνε τη θέση του Μητσοτάκη. Τελικά ήρθε ο Καραμανλής.
όμοια και τώρα , 15 χρόνια μετά (μόνο).
Γιατί αλλιώς τη εννοούμε εμείς την εξουσία. Ως μέσο δηλαδή για να αλλάξουμε τον κόσμο.
Τέτοια πίνουμε και κερνάμε.

Α, για να σταθεί στη βουλή ο σ.Τ. δεν ξέρω, δεν νομίζω να έχει θέση εκεί ακόμα. Αλλά για να βγαίνει στα κανάλια να αριστερίζει, είμαι μέσα (όνειρα...)

Ανώνυμος είπε...

Τι να αριστερίζει ρε φίλε ο Τσίπρας. Αυτός μόνο αλλοιθωρίζει κατά τις κάμερες φορώντα το μαλακισμένο πλατύ χαμόγελο.
Αμα είχε τα κότσια δεν θα ήτανε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Λέω να μη πατάμε την μπανανόφλουδα και ασχολούμαστε με τους γιάπηδες της πολιτικής. Να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε την αριστερά που δεν θα είναι μέσα στο σύστημα αλλά απο εξω για να μπορεί αν το πολεμάει αποτελεσματικά.